4 Şubat 2014 Salı

Bekarlar İçin İlişki Rehberi

yoğun geçen siyasi gündemde kıymetli oyumu kime versem diye düşünürken ülkemizde varolan eksik parçayı buldum.

evet bu çılgın ülkede bekar insanlar için belirlenmiş çeşitli ilişki kuralları ve yaptırımları yoktu. erkeği marstan kadını venüsten olan bu iki ordu bridget jones'un da dediği gibi devasa bir ilişki okyanusunda birbirine yabancılaşıp duruyordu.o halde bu işe elimi atma zamanım gelmişti. bekarlar için bir rehber niteliğinde olacak bu manifestoyu yazmaktan beni kimse mahrum edemezdi.

buradan tüm siyasi oluşumlara sesleniyorum. hayata geçirdiği bu oluşumu destekleyen benim oyumu kazanır. iyi oynayan kazansın!! let the game begin!

bekarlar için flört ve ilişki kuralları (yazan g.b)

*flört aşamasına gelmiş çiftlerin mesajları kayıt altında tutulmalıdır. flört esnasında taraflardan biri olduğundan başka birisi gibi davranır, yalandan anlayışlıyı oynar, tutamayacağı sözler verirse deliller incelenip tarafın suçlu bulunması halinde 162 lira para cezasına çarptırılması ve bundan sonraki ilk ilişkisine yaptığı tüm götlükleri itiraf ederek başlaması gerekmektedir.

*flört eden taraflardan biri bunu ilişkiye çevirmeyip sadece duygusal deliğini kapatmak için kullanıyorsa bunu diğer tarafa açıkça söylemeli, aksi taktirde bu hal "nitelikli adam dolandırma" suçu adı altında yargıya intikal edecektir.

*hali hazırda yeni başlamış bir ilişkide taraflardan birini sadece uyuyacağız diye eve çağırıp eylemi sekse dönüştüren tarafa eğer şikayetçi olunursa "kasıtlı manipülasyon" suçundan 174 lira para cezası, yıl olmuş 2019 hala bu numarayı yiyen tarafa da" yüzyılın enayisi" olmak suçunda 156 lira para cezası uygulanmalıdır.

*seksi bir bağlayıcılık mührü olarak gören tarafa "katıksız kezoluk" kapsamında 1 sene boyunca saçı iki yandan örüp uçlarına kurdele bağlama, basma etekle gezme cezası verilecektir.

*sekse gelene kadar ciddi bir ilişki imajı verip seksten sonra kaçma tribine giden tarafa "piç bir abaza" olmak suçundan 2 sene seksten men cezası verilip denetime tabi tutulacaktır.

*ilişki esnasında ortak yapılan sosyal aktivitelerin bedelini tek bir tarafa yıkma eğiliminde olan kişiye "en az 18 lüks içerikli aktivite buluşmasında tüm masrafı karşılama" cezası verilecektir.

*ilişki süresince yersiz tripler ve kaprislerle partnerini bunaltıp üzen tarafa 2 yıl boyunca "hmm, ok, peki, sorun değil, neyse, boşver, ayrılalım, iyi eğlenceler sana, yatıyorum ben, hastanedeyim," kalıpları yasaklanacak, her trip için 256 lira para cezası ödemeye mahkum olacaktır.

*ilişki süresince meramını açıkça ortaya koymaktansa "evli çiftleri görünce iç çekmek", "ailem ne zaman evleneceksin diye soruyor" demek "minik bebekleri severken partnere imalı imalı bakmak", "eline de çok yakıştı" demek, "beni isteyen bir komşu varmış yalanını atmak" tarzı sinsi davranışlar "gizlice subliminal mesaj vererek kişiyi istemediği bir davranışa azmettirmek" suçundan en az 2 sene ilişki ve evlilikten men cezasını beraberinde getirecektir.

*27 yaşını geçip bekar kalmış kadınlar toplumda yeni bir saygınlık statüsü kazanmış demektir. (iş bu manifesto da o'nlar survivor olarak anılacaktır.)

*37 yaşını geçip bekar kalmış erkekler çirkin değillerse "tehlikeli tür" olarak adlandırılacak ve kadınlar bu adamlara karşı uyarılacaktır.

*evlendi diye çılgınca bir yücelik sarhoşluğuna kapılan kibirli evlilerin bekar arkadaşlarına ikide bir "ee sen ne zaman evleneceksin?" "hayatını ne zaman düzene sokacaksın" tarzı aşağılayıcı soruları soru başına 350 tl para cezasıyla cezalandırılacaktır.

*bekar şahısların hayatını temelde kendilerininkine benzemiyor diye düzensiz olarak nitelediren kibirli evliler bu manifestoda artık "göt" olarak nitelendirilecektir.

*kibirli evlilerin bekar arkadaşlarını "sıkıcı, tipsiz, geçkin" bir diğer bekar arkadaşa ayarlama temalı çalışmaları kaba etlerine iğneyle 15 defa "bir daha kimsenin hayatına burnumu sokmayacağım." yazısı yazılarak cezalandırılacaktır.

*kibirli evlilerin bekar arkadaşlarına ikide bir çocuklarının fotoğraflarını göndermesi, "bugün de bunu yaptı" temalı konuşmaları ve "hadi çocuğumu takdir et ve o'nu sev" beklentili bu hareketleri kesinlikle yasaklanmalı. bekar taraf talep etmediği sürece bu tip paylaşımlar en az 3 ay her türlü sosyal mecrada çocuğuyla ilgili hiçbir şey paylaşmamak cezasıyla yargılanmalıdır.

*kibirli evliler veya yaşlı akrabalar ilişki yaşayan bekar bir çifti gördüğünde " ee sıra sizde meh meh meh!" tarzı ilişkinin bütünlüğünü bozucu, onur kırıcı cümleler kurarsa 500 lira para cezası ödemeleri gerekir.

*taraflardan biri diğerini seviyormuş gibi yapıp kendine aşık eder ve sonra terkedip giderse "canavarca hisle adam öldürmek" suçundan yargılanmalıdır.

*2 tarafta birbirini sevdiği halde gururdan ayrı kalıyorlarsa taraftarına bir ceza uygulanması gerekmemektedir çünkü zaten ömür boyu mutsuz olma cezaları kendileri tarafından kendilerini kesilmiştir bile.

*ayrılık sonrası taraflar için "alkol, kozmetik, giysi, tatlı, yemek, mendil, netflix aboneliği" gibi zaruri ihtiyaçlar için devlet bir "bekar fonu" oluşturmalı, biten ilişkinin derecesine göre taraflara bu fondan gerekli ödemeyi acilen yapmalıdır.

*işte bu kurallar her vatandaş tarafından öneri ve eklemelere açıktır.

iyi günler.


1 yorum:

  1. in a relationship" etiketli çiftlerle bir yalnızın cafe, bar, park, bahçe buluşmalarında maruz kalabileceği, çiftlerin birbirlerine karşı şuursuzca "şapşik, tontiş, konkiş, aptiş, aşkoş, yaa çok salaksın yerim seni been mıck mıck vb." betimlemeleri sonrasındaki psikolojik tahribat devlet tarafından bedelsiz karşılanmalıdır.

    YanıtlaSil